Uleiul şi Seminţele de In Combat Durerile de Spate Cauzate de Frig

Adaugă seminţele de in la mesele tale şi obişnuieşte-te să faci împachetări şi cataplasme pe zonele dureroase. În scurt timp vei vedea beneficiile.

În lunile de iarnă, umiditatea, frigul şi viaţa sedentară tipice anotimpului rece cresc riscurile durerilor de spate. Este vorba de dureri sâcâitoare, care implică partea joasă a spatelui (zona lombară), fesele şi anumite zone ale gambelor, dureri care contrastează simple activităţi din viaţa de zi cu zi.

Pentru a reduce în mod natural şi eficient aceste probleme, poţi utiliza seminţe de in, aliate pentru o terapie termică eficientă, care rezolvă durerile în scurt timp.

Inul Îndepărtează Umiditatea de Articulaţii

Împotriva sciatalgiilor, cea mai bună soluţie este căldura, iar pentru un efect maxim, poţi aplica această căldură cu ajutorul seminţelor de in. Acestea au proprietăţi antiinflamatoare şi emoliente, dar şi capacitatea de a păstra temperatura ridicată pentru timp îndelungat, fără să absoarbă umiditatea.

Se pot încălzi şi aplica pe zona dureroasă, sub formă de împachetări sau cataplasme, sau se pot pune în perne care să se aplice direct pe zona lombară.

Dizolvă Tensiuni şi Contracturi

Seminţele de in se pot adăuga la supe şi ciorbe, garnituri şi iaurt. Ele furnizează organismului grăsimi şi minerale preţioase pentru sănătatea nervilor şi a muşchilor.

Uleiul extras din seminţele de in este bogat în principii active benefice, capabile să calmeze inflamaţiile. În mod particular, uleiul de in este util pentru masaje care dizolvă tensiunea şi dau o stare de uşurare, mai ales în cazul specific al durerilor sciatice.

Aceste masaje, împreună cu împachetările calde, ajută la eliminarea senzaţiei de furnicături şi a slăbiciunii musculare, care des însoţesc inflamaţia nervului sciatic.

Cum să Pregăteşti Această Pernuţă Antidurere

Săculeţele cu seminţe de in se pot realiza şi acasă cu foarte mare uşurinţă: e de-ajuns să pui într-o faţă de pernă seminţele de in, şi să îi coşi marginile. Se răcesc în frigider timp de 3 ore (învelite într-o pungă de plastic) sau se încălzesc în microunde timp de 3 minute (la 600W) sau pe calorifer, apoi se aplică pe zona dureroasă, ţinându-le până când ajung la temperatura corpului.

Cum să Foloseşti Uleiul de Seminţe de In

Încearcă să faci cataplasme calde pe bază de ulei de seminţe de in. Pune 3 linguri de seminţe de in şi 6 linguri de apă într-o cană de metal sau oală şi lasă să fiarbă până când se formează o pastă. Varsă compoziţia pe o bucată de tifon şi împachetează.

Lasă puţin la răcit (să nu fie fierbinte) şi aplică pe partea dureroasă, fixând cu o faşă. Lasă-l în acea poziţie până când se răceşte de tot.

Repetă tratamentul de 3 ori pe zi.

Uleiul de seminţe de in este şi o bază perfectă pentru realizarea unguentelor pentru masaj, datorită efectului calmant. Pentru a maximiza efectul, amestecă 2 linguri de ulei de seminţe de in cu o linguriţă de ulei de hypericum.

Să fii sănătoasă şi relaxată.