Uleiul Esenţial de Morcov: Un Remediu Care Curăţă Pielea şi Organele

Dintre toate uleiurile esenţiale utilizate, cel de morcov este printre cele mai necunoscute: este vorba despre o esenţă – extrasă din seminţe – bogată în efecte benefice. În plus, poate fi considerat un bun remediu de frumuseţe mulţumită proprietăţilor sale depurative.

Un drenant natural

Uleiul esenţial – foarte asemănător cu rădăcina proaspătă – e un excelent drenant natural. Dacă se utilizează primăvara, poate ajuta la îndepărtarea eficientă a impurităţilor acumulate în timpul iernii. Pe lângă acestea, seminţele de morcov purifică sângele.

Componente miraculoase

Uleiul esenţial de seminţe de morcov conţine elemente antiseptice, purificante, de întinerire, antioxidanţi şi vitamine. Printre acestea se găsesc şi: pinen, limonen, terpinen, carotol, geranil acetat şi caroten.

Ficatul tău zâmbeşte

Uleiul esenţial de morcov acţionează mai ales la nivel hepatic, curăţând complet ficatul şi permiţând o funcţionare optimală chiar şi a organelor aferente, ca şi intestinul. Conform anumitor teorii, uleiul esenţial de morcov ajută şi la eliminarea metalelor grele şi a efectelor secundare provocate de medicamentele utilizate pe timp îndelungat. Pentru a ajuta ficatul, efectuează un masaj în sens circular, cu ulei esenţial de morcov diluat în ulei extravirgin de măsline, pe toată zona hepatică.

Cea mai bună soluţie combinată

Morcovul şi lămâia se asociază foarte bine, atât pentru curăţarea ficatului cât şi pentru a îmbunătăţi circulaţia limfatică şi pentru a reduce celulita. Din acest motiv se pot utiliza şi diluate împreună în puţin ulei vegetal – e preferat cel de seminţe de struguri. Se efectuează masaje lejere pe membrele inferioare de jos în sus, începând cu zonele afectate.

Îmbunătăţeşte diureza şi reduce flatulenţa

Uleiul esenţial de seminţe de morcov pare a fi un bun remediu pentru a reduce fermentaţia intestinală şi pentru a ajuta corpul să elimine reziduurile din rinichi. În plus, este de ajutor în caz de inflamaţie, parazitoză intestinală şi menstruaţii neregulate.

Un posibil anticancer

Conform unor studii recente, uleiul esenţial de morcov poate fi util în prevenirea şi tratamentul anumitor forme de cancer ca şi cel de prostată, de gât şi cele orale.

Împreună cu uleiul de karité fortifică părul

Amestecând câteva picături într-o lingură de ulei de karité, se obţine un remediu infailibil pentru fortificarea părului şi pentru a evita efectul inestetic de păr uscat. Înainte de a-l aplica, se topeşte puţin unt pe palme şi se aplică pe vârfurile părului, pe păr uscat.

Reduce inflamaţiile pielii

Uleiul esenţial de morcov, diluat cu ulei vegetal, reduce inflamaţia pielii, îmbunătăţeşte eczemele, dermatitele, ulcerul, psoriazisul şi plăgile. Se utilizează diluat în ulei vegetal.

Elimină ridurile împreună cu avocado şi alune

Uleiul esenţial de morcovi hidratează pielea seacă, păstrând-o tânăra şi vitalizată. Aplicat zi de zi, donează un aspect luminos. Pentru a reduce ridurile, se poate aplica în amestec cu ulei de avocado şi alune, de două ori pe zi.

Să fiţi frumoase.