Tofu, Alimentul Centenarilor

Tofu este bogat în proteine şi, dacă e asociat cu alimentele potrivite, poate fi ingredientul perfect pentru reţete gustoase.

Din soia fermentată se poate obţine tofu, un aliment bogat în proteine des utilizat în locul cărnii de cei care au ales o alimentaţie vegană sau vegetariană.

Tofu se extrage din boabele de soia. Acestea se pun la macerat şi eliberează un lichid alb, care se amestecă cu nigari, adică reziduul apei de mare atunci când se extrage sarea.

Tofu este bogat în proteine vegetale, Omega 3 şi Omega 6

Printre proprietăţile acestui aliment se numără şi cea de protecţie a mucoasei gastrice, cea de întărire a oaselor şi o acţiune importantă asupra circulaţiei sângelui.

Nu conţine grăsimi săturate, deci e un aliment potrivit pentru cei care au probleme cu trigliceridele şi colesterolul.

Numeroase studii demonstrează şi o legătură între tofu şi viaţa lungă. La Hokinawa, insula japoneză a centenarilor, tofu este un aliment foarte răspândit.

Moale şi compact, numai bun de introdus în alimentaţia ta

Tofu nu are un gust foarte intens, de aceea trebuie condimentat. Este perfect împreună cu legume gătite în tigaie cu o lingură de ulei, usturoi şi pătrunjel.

În orient, e unul dintre ingredientele supei miso. În comerţ se găseşte şi cel tartinabil care se poate îmbina cu condimente, fructe uscate sau se poate îndulci cu miere. Îl poţi întinde pe pâine pentru un mic dejun sănătos şi echilibrat.

Salată cu nuci şi tofu

Pregăteşte o salată pentru un prânz rapid şi lejer. Ingredientele sunt: salată, roşii, tofu tăiat cuburi şi gătit puţin în tigaie, nuci şi, dacă doreşti, ceapă crudă şi alte legume după plac. Condimentează cu ulei extra virgin de măsline, sare şi piper.

Poftă bună!