Suferi de Anxietate? Încearcă Remediile Homeopate

Anxientatea generalizată afectează în general femeile. Câteva remedii homeopate personalizate pot ajuta la depăşirea acestei stări.

Există un tip de anxietate care afectează în special sexul feminin şi e caracterizată de o teamă şi îngrijorare constantă pe toată perioada zilei. Faptul că afectează mai ales femeile sugerează implicarea a trei factori:

  • aspecte legate de fluctuaţiile hormonale ale ciclului;
  • factori culturali: presiunea de a te conforma modelelor sociale „aprobate” apasă pe umerii femeilor, inducând multe persoane să dezvolte un fals „Eu”;
  • factori inflamatorii: conformarea aparatului urogenital favorizează inflamaţiile enterice şi alteraţiile microbiomului intestinal.

Cele mai potrivite remedii naturale pentru acest tip de anxietate vin din homeopatie, dar trebuie alese în funcţie de trăsăturile personalităţii şi de simptomele psihofizice evidente.

În continuare vei vedea câteva „tipuri psihologice caracteristice” şi remediul asociat fiecăruia.

Pulsatilla e potrivită pentru femeile sensibile şi nesigure

Potrivit pentru femeia nesigură, care are nevoie constantă de consolare şi susţinere, care plânge foarte uşor şi are uneori crize de nervozism exploziv. Starea de spirit de tip balerină, trece într-o clipă de la docilitate la suspiciune.

Acest tip de personalitate suferă la căldură, fapt care îi accentuează anxietatea, la fel ca şi întunericul, beciurile şi locurile înguste. Starea ei se îmbunătăţeşte în spaţiile deschise şi cu mişcarea.

Dacă te recunoşti în această descriere, Pulsatilla te poate ajută. Consumă 3 granule de 30CH, de 3 ori pe zi, până la îmbunătăţirea stării generale.

Gelsemium acţionează împotriva anxietăţii de examen

Remediu specific pentru anxietatea de evaluare, este potrivit de fiecare dată când trebuie să te prezinţi în faţa unei probe care are legătură cu evaluarea. Anxietatea poate creşte până la paralizare, aducând o furtună de somatizări abdominale, emicranii datorate tensiunii musculare şi alterări vizive însoţite de senzaţia de slăbiciune şi de dorinţa de a fugi.

Potrivit pentru cele care se tem de zbor sau de lifturi. Specialistul homeopat recomandă Gelsemium 30CH, 5 granule de două ori pe zi la nevoie.

Aquilegia Vulgaris împotriva maniei de ordine

Suferă de hipersensibilitate la orice stimul: la gălăgie, la lumină, la muzică, la mirosuri şi la căldură, dar mai ales la critici şi reproşuri. Sunt fixate cu ordinea şi curăţenia.

Victima agitaţiei şi neliniştii chiar şi în somn, e obosită de când se trezeşte.

Somatizări: nod în gât, greaţă dimineaţa, dismenoree şi dureri care se mută dintr-o parte în altă a corpului. Simptom specific: în somn aruncă lenjeria cu care se înveleşte.

Are nevoie de Aquilegia 200CH monodoză.

Phosphorus pentru cele epuizate, care nu suportă nimic

Hipersensibilă, foarte anxioasă, epuizată la nivel fizic şi mintal, uşor de manipulat şi plină de frici, mai ales de frica de singurătate, de furtuni, de întuneric şi de moarte.

Somatizează la nivel gastric cu senzaţii de gol în stomac, arsuri la mâini şi spate.

Pentru ea e recomandat Phosphorus 30CH, 5 granule de două ori pe zi până la îmbunătăţire.

Thuya, recomandată când predomină obsesiile

Anxietate ipohondră cu fixaţii, obsesii şi senzaţii de persecuţie care generează o anxietate acută. Anxietatea somatizata la nivel gastric şi cu diverse izbucniri pe piele. Ciclul este dureros şi neregulat.

Friguroasă şi ipohondră, starea ei se înrăutăţeşte cu vântul.

Are nevoie de Thuya 200CH monodoză, o dată pe lună timp de 3 luni.

Sper să vă treacă anxietatea şi să fiţi fericite din nou.