Strugurii Hrănesc Creierul şi Salvează Memoria

Consumul regulat de struguri ajută metabolismul cerebral, reducând riscul de a dezvolta patologii ca Alzheimerul.

O alimentaţie bogată în struguri ajută la prevenirea Alzheimerului. Aceasta este concluzia la care a ajuns un grup de cercetători de la Universitatea din Los Angeles, California, după studiile sponsorizate de California Table Grape Commission şi publicat de Experimental Gerontology.

Conform experţilor, care au efectuat studii asupra persoanelor care prezentau o decădere precoce a memoriei, consumul de struguri de două ori pe zi timp de şase luni reduce deficitul metabolic al zonelor cerebrale asociate cu Alzheimerul.

Efectele benefice împotriva Alzheimerului

Participanţii au fost împărţiţi în două grupuri. Primul grup primea un placebo fără polifenoli, iar al doilea grup primea 2 căni de struguri pe zi. La finalul studiului, în grupul care a consumat struguri s-au observat schimbări pozitive în metabolismul cerebral, asociate cu îmbunătăţirea nivelului cognitiv, a atenţiei şi a memoriei, în timp ce în grupul supus doar efectului placebo s-a observat o reducere a metabolismului în zone critice ale creierului.

Polifenolii din struguri, un elixir pentru sănătatea creierului

Aceste substanţe au proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare. Reducerea stresului oxdativ, împreună cu îmbunătăţirea fluxului sangvin, influenţează pozitiv sănătatea creierului şi, în consecinţă, bolile asociate.

Consumă struguri în fiecare zi

Strugurii pot fi consumaţi în fiecare zi, dacă sunt toleraţi. În alternativă, poţi consuma suc de struguri, perfect şi ca băutură răcoritoare. În general, strugurii pot fi consumaţi singuri, în salate sau în reţete de torturi şi prajirturi pe bază de fructe.

Să fii sănătoasă!