Seminţele de Grapefruit te Protejează de Infecţii

Extractul de seminţe de grapefruit te ajută împotriva gastritei, cistitei, acneei, candidozei şi alte infecţii fungice, dar şi împotriva gripei, mulţumită prezenţei de antioxidanţi şi acţiunii bactericide.

Planta de grapefruit (Citrus Paradisi) aparţine familiei Rutaceae şi e un misterios hibrid între pomelo şi portocalul brun, care a ajuns în Europa din China. A fost considerat o plantă ornamentală până în secolul XIX. ulterior a fost cultivat pentru a extrage sucul. Datorită proprietăţilor sale aliate cu sănătatea, grapefruitu-ul s-a răspândit în toată zona temperată.

Planta este verde pe toată perioada anului, cu frunzele închise la culoare, lungi şi subţiri. Produce fructe galbene suculente cu diamentrul de 10-15cm în care se găsesc seminţele, un adevărat concentrat de proprietăţi benefice pentru organism, în special împotriva viruşilor şi bacteriilor.

Principii Active

[product id=”446″]

Grapefruit-ul este un fruct sărac în zaharuri, care, împreună cu seminţele sale, este bogat în seleniu, zinc şi potasiu; conţine vitaminele A, C, E, K, J şi din grupul B, pe lângă licopen şi betacaroten, folaţi, alfa-caroten, criptoxantina-beta, luteină şi zeaxantină.

Printre polifenolii prezenţi în grapefruit, cel mai abundent este naringenina, care are o acţiune antioxidantă şi antibacteriană sinergică limonenului, substanţă responsabilă de gustul amar al acestui fruct.

Proprietăţile Seminţelor de Grapefruit

Din seminţe se obţine un extract cu proprietăţi antiseptice şi antivirale. Extractul, cu sigla GSE (Grapefruit Seed Extract), este capabil să interfereze cu structura şi funcţionalitatea membranei celulare a agenţilor patogeni, contrastând proliferarea viruşilor, a mucegaiurilor, a bacteriilor, a drojdiilor şi a ciupercilor.

Herpes Simplex: virusul responsabil de vezicule dureroase însoţite de mâncărime care apar pe buze în urma unei căderi imunitare datorate acţiunii agresive a anotimpului rece sau a perioadelor de stres. Se administrează suplimentul sau se aplică un strop de ulei esenţial diluat în puţină cremă neutră sau în ulei de măsline.

Helycobacter Pilori: faimosul microorganism care poate alimenta aciditatea şi inflamaţia la nivelul mucoasei gastrice provocând gastrită şi ulcer gastric sau duodenal. În acest caz se recomandă administrarea suplimentului pe bază de grapefruit.

Candida Albicans: ciupercă prezentă în mod natural pe piele şi pe mucoase, care devine nocivă dacă proliferează în mod excesiv. Acest lucru se întâmplă când barierele imunitare sunt slăbite, de exemplu în cazul utilizării prelungite de antibiotice sau în perioadele stresante. În acest caz, în afară de administrarea suplimentului, adaugă câteva picături de extract de seminţe de grapefruit la săpunul intim.

Cistită: infecţie destul de prezentă în rândul femeilor, datorată bacteriilor prezente în ultimul tract intestinal, care, în anumite condiţii, pot coloniza căile urinare devenind patogene. În aceste cazuri se administrează suplimentului. Adaugă câteva picături de estract de seminţe de grapefruit la săpunul intim.

Virus gripal: de la cele mai raspanite simptome care interesează căile respiratorii sau cele gastrointestinale. Grapefruit-ul este de ajutor atât în cazul simplei răceli cât şi pentru sinuzita, dureri în gât, tuse şi otită. În aceste cazuri, extractul de seminţe de grapefruit scurtează timpul de manifestare a simptomelor gripale, stimulând apărarea imunitară şi dezinfectând căile respiratorii. Dincolo de supliment sub formă de comprimate, sunt de-ajuns şi câteva picături de ulei esenţial de grapefruit diluate într-un pahar cu apă, pentru a efectua clătiri dezinfectante. Seminţele de grapefruit acţionează şi în cazul dezechilibrelor florei intestinale sau în formele gripale care produc diaree sau colită.

Acnee: se înrăutăţeşte în cazul proliferării microorganismelor patogene prezente pe piele, care infectează porii. În acest caz este util să adaugi câteva picături de extract în săpunul pentru faţă şi în apa cu care te clăteşti.

Infecţii fungice la unghiile de la picioare: destul de răspândite, se îmbunătăţesc dacă adaugi la apa pentru înmuierea picioarelor câteva picături de extract de seminţe de grapefruit.

Cum se utilizează

Seminţele de grapefruit sunt disponibile în capsule de extract sec sau în formă lichidă, dar şi sub formă de ulei esenţial. Sunt de ajutor pentru susţinerea sistemului imunitar şi pentru protejarea organismului de contactul cu viruşi şi bacterii. Extractul de seminţe de grapefruit poate fi utilizat ca şi supliment sau adăugat săpunurilor sau în apa utilizată în general pentru practicile igienice obişnuite.

Contraindicaţii

Se recomandă consultarea unui medic specialist înainte de utilizare deoarece sucul de grapefruit conţine substanţe care pot inhiba citocromul P450, având o acţiune inhibitorie faţă de diferite clase de medicamente, în general psiholectice, statine şi ciclosporine. Extractul de seminţe de grapefruit este sigur şi lipsit de toxicitate în dozele recomandate.

Se recomandă evitarea administrării acestui extract în timpul gravidanţei şi alăptării, dar şi în cazul copiilor cu vârstă mai mică de 4 ani.

Să fiţi sănătoase!