Bogate în fibre, seminţele de chia păstrează activ intestinul şi dau o senzaţie de saţietate, necesară pentru a slăbi. Uite câteva reţete pe care să le mănânci la micul dejun.
Seminţele de chia au multe proprietăţi benefice: sunt bogate în fibre (11%, adică aproape toţi carhohidratii conţinuţi), conţin magneziu, mangan şi fosfor, proteine (4%) şi grăsimi (9%). Capacitatea lor de a absorbi apa le face un aliment excepţional pentru a induce şi menţine senzaţia de saţietate, ceea ce duce la slăbit.
Seminţele de chia te ajută să slăbeşti pentru că ţin în frâu foamea şi impulsurile alimentare, dar şi datorită conţinutului de fibre care combat lenea intestinală, deci te debalonează şi te fac să te simţi mai lejeră.
Când şi cum să le consumi? Cel mai potrivit mod este să le integrezi în micul dejun. Uite câteva reţete.
Porridge de ovăz cu fructe de pădure şi chia
Ingrediente pentru o persoană: 30 de grame de fulgi de ovăz, 1 lingură de fructe de pădure, 1 lingură de seminţe de chia şi 150 mililitri de lapte de migdale. Pregătire: pune în robotul de bucătărie fructele de pădure cu laptele vegetal. Când totul devine lichid, amestecă cu ovăzul şi seminţele de chia şi lasă să se odihnească timp de 15 minute. Decorează cu fructe de pădure proaspete.
Suc de grapefruit cu chia
E ideal pentru micul dejun: stoarce un grapefruit şi două lămâi, adaugă nişte apă şi varsă o lingură de seminţe de chia. Dacă preferi, poţi adaugă ghimbir şi o linguriţă de miere. Lasă să se odihnească şi bea împreună cu micul dejun preferat.
Chipsuri cu seminţe de chia
Pregăteşte gel de chia lăsând două linguri de chia într-un pahar cu apă. Ia o tigaie antiaderentă şi unge-o cu puţin ulei extra virgin de măsline. Când s-a încălzit, varsă două linguri de gel şi găteşte-le pe ambele părţi. Gustă-le cu marmeladă fără zahăr sau, dacă îţi place mai mult sărat decât dulce, cu o lingură de unt de arahide.
Poţi adaugă şi alte seminţe în compoziţia pentru chipsuri şi le poţi consuma simple.
Îţi urez poftă bună!