Remedii Homeopate Pentru a Combate Celulita

Thuja, Natrum Sulphuricum şi Natrum Muriaticum sunt trei cele mai eficiente remedii homeopate împotriva celulitei. Descoperă cum şi când să le foloseşti pentru a elimina pielea cu aspect de coajă de portocală.

Celulita e cauzată de o hipertrofie a componentelor conectivale şi adipoase a ţesuturilor subcutanate. Zonele predominant afectate de celulită sunt şoldurile, fesele şi coapsele. Celulita apare în general după pubertate şi are o evoluţie constantă. Consistenţa pielii devine din ce în ce mai păstoasă şi apare clasica coajă de portocală. Celulita, în majoritatea cazurilor, este însoţită de o senzaţie de umflare şi oboseală a picioarelor, datorată stazei venoase.

Formarea celulitei este determinată de mai mulţi factori: înainte de toate predispoziţia genetică, care provoacă disfuncţii de natură hormonală. Alţi factori care favorizează formarea celulitei sunt problemele de circulaţie ca venele varicoase la membrele inferioare şi staza venoasă şi limfatică, alimentaţia dezechilibrată, proasta funcţionare a ficatului, constipaţia şi stilul de viaţă sedentar.

Remedii homeopate împotriva celulitei

Dacă celulita este concentrată pe coapse şi pelvis – Pentru început consumă un tub complet de Thuja, 3 granule la [tooltip tip=”Diluarea de tip CH este centezimală, utilizând metoda lui Hahnemann. În homeopatie, tinctura mamă este diluată cu o rată de 1 la 100, apoi este agitată viguros (proces numit dinamizare). Această diluare este cunoscută ca 1 CH. Atunci când 1 CH este diluat din nou, utilizând acelaşi proces, rezultatul este o soluţie de tinctura mamă diluată de 1 la 10000, sau 2 CH. Aceasta poate fi diluată din nou, creând 3 CH, şi aşa mai departe.”]5 CH[/tooltip] dimineaţa şi 3 seara. Continuă cu un tub de Thuja 7 CH în aceleaşi doze. Termină cu un tub de Thuja 9 CH, tot în aceleaşi doze.

Când celulita este prezentă pe tot corpul – Natrum Sulphuricum, de utilizat conform dozării pentru Thuja.

Dacă în afară de apă ai tendinţa să reţii şi emoţiile, ranchiuna şi amintirile (condiţii des întâlnite la femeile care suferă de celulită) – Poate fi util Natrum Muriaticum. Consumă 3 granule la 15 CH de 2-3 ori pe zi, până la îmbunătăţirea aspectului pielii.

Un sfat în plus

Experţii în terapii naturale recomandă consumul de produse cu acţiune diuretică, care favorizează circulaţia venoasă. Printre substanţele naturale eficiente sunt tinctura mamă de Spirea Ulmaria şi tinctura mamă de Taraxacum. Se consumă 30 de picături de 2-3 ori pe zi. Poate fi utilă combinarea acestora cu oligoelemente ca Mangan-Cobalt şi Litiu, o fiolă pe zi, alternând remediile.

Pentru un efect complet, tratamentul extern pentru acumulările adipoase cu aspect celulitic se poate face cu un extract de iederă (Hedera Helix).