Reactivează-ţi Metabolismul cu Vitamina B5

Vitamina B5 deblochează metabolismul şi permite organismului să transforme carbohidraţii şi grăsimile în energie în loc de ţesut adipos, ajutându-te să slăbeşti.

Tot mai des se vorbeşte despre importanţa vitaminelor din grupul B, mai ales în ultima perioadă când tot mai multe persoane aleg să elimine sau să reducă din propria alimentaţie produsele de origine animală.

Printre vitaminele din grupul B, Vitamina B5 este cea care te ajută la utilizarea eficientă a alimentelor pe care le consumi, adică a nutrienţilor conţinuţi în acestea (carbohidraţi, proteine şi grăsimi), transformându-le în energie şi nu în depozite de grăsime.

Vitamina B5 este implicată în metabolismul carbohidraţilor, grăsimilor şi proteinelor şi, dacă e consumată în cantităţi mai mari decât cele „standard”, ajută la arderea grăsimilor în exces.

Ce trebuie să ştii este că Vitamina B5 se găseşte mai ales în drojdia de bere, în ouă şi în carnea de viţel.

Vitamina B5 Contrastează Foamea Nervoasă

Vitamina B5 ajută şi la contrastarea foamei nervoase cauzată de anxietate şi stres, deoarece favorizează sinteza hormonilor steroizi, care îţi permit să rezişti mai bine în situaţiile de stres şi presiune, evitând risipa de energie.

Carenţa acestei vitamine se manifestă cu simptome ca şi iritabilitatea, lipsa de concentrare, o proastă stare de spirit şi foamea nervoasă.

Vitamina Abdomenului Plat

O altă acţiune a acestei vitamine este cea asupra intestinului: favorizează motilitatea şi contrastează constipaţia, reducând balonarea. În plus, ajută la sănătatea florei bacteriene, puse la grea încercare de alimentaţia prea bogată în zahăr şi carne sau prea săracă în fibre.

Vitamina B5 are un efect benefic asupra bacteriilor prezente în intestinul nostru şi contrastează balonarea şi fermentarea, evitând ca alimentele care pot produce mult gaz să rămână prea mult timp în contact cu peretele intestinal.

Această funcţie este şi antiinflamatoare pentru mucoasa intestinală, ceea ce o face să fie vitamina indicată pentru persoanele care suferă de colon iritabil (uneori accentuat de stres), afecţiune care are printre simptomele principale tocmai balonarea abdominală.

Să consumaţi alimente bogate în Vitamina B5 şi să fiţi sănătoase.