Plimbarea După Mesele Principale Stabilizează Glicemia

10 minute de plimbare după fiecare din cele trei mese principale, ajută la stabilizarea glicemiei la niveluri scăzute, ţinând sub control diabetul de tip 2.

Faptul că mişcarea este importantă pentru sănătatea noastră şi pentru cine suferă de diabet de tip 2 este demonstrat de multă vreme. Un nou studiu pubicat într-o revistă internaţională de Diabetologie demonstrează faptul că o plimbare după masă este eficientă pentru a menţine glicemia la niveluri scăzute în persoanele cu diabet.

Pentru acest studiu s-au luat în considerare persoane diabetice cu vârste între 50 şi 70 de ani. Aceste persoane au încheiat mesele principale cu o plimbare de 10 minute. La final, nivelul de glucoză în sânge era cu 15% mai scăzut. Cercetătorii au putut revela faptul că în cazul cinei, reducerea glicemiei ajungea la 30-35%.

Plimbarea de seară e cea mai eficientă

Conform rezultatelor studiului, reducerea serală a glicemiei este datorată mai multor elemente, ca şi faptuuil că de obicei, seara ne mişcăm mai puţin decât în restul zilei, iar valoarea insulinei este mai ridicată seară.

Sfatul este de a face câţiva paşi după fiecare masă principală sau, dacă nu e posibil, de a evita să te întinzi pe canapea după masă.

După masă, metabolismul se activează

Persoanele implicate în studiul au participat la încă un studiu: introducerea unei plimbări de 30 de minte în oricare parte a zilei. Rezultatul este că această activitate nu are aceleaşi rezultate: mişcarea de la finalul mesei are rezultate mai importante şi este mai eficientă pentru metabolism şi nivelul glicemiei.

Cât sunteţi încă în concediu, dar şi în general, va invităm să faceţi o plimbare de 10 minute după fiecare masă, mai ales după cină. Este important pentru sănătatea voastră.