Ovăzul, perfect dacă ești la dietă, dar și pentru frumusețea pielii

Ovăzul e o cereală bogată în fibre și proteine, dar și polifenoli cu efect anti îmbătrânire. Descoperă secretele acestui aliment.

Ovăzul reprezintă o sursă perfectă de carbohidrați complecși, dar în același timp este foarte bogat în proteine (10-16%) și conține puține glucide, motiv pentru care este considerat un superaliment potrivit pentru mamele care alăptează, pentru sportivi și diabetici.

Deși conține gluten, este bine tolerat de 99% dintre celiaci. 

[product id=”438″]

Ovăzul este un excelent antiage (anti îmbătrânire), mulțumită vitaminei E, este antiinflamator, reduce colesterolul rău din sânge și este util sănătății arterelor, în timp ce fibrele sale, multe dintre ele solubile, ajută la regularizarea intestinului deci la eliminarea rezidurilor.

Ovăzul este sărac în calciu, dar bogat în potasiu și vitamine din grupul B și în lipide  (4,9%) foarte nesaturate, adică grăsimi „bune”.

Persoanele care introduc ovăzul în propria alimentație se pot bucura de un organism mai sănătos și o piele mai frumoasă. Acest ultim efect se datorează prezenței unui tip particular de polifenoli numiți avenatramide (A, B și C) cu proprietăți calmante și anti îmbătrânire.

Ovăzul e ideal și pentru dietă

În afară de conținutul ridicat de fibre și proteine și conținutul scăzut de glucide și amidon, ovăzul are și un conținut caloric scăzut  (aproximativ 390 calorii pe 100 de grame), motiv pentru care este ideal pentru cele și cei care doresc să piardă greutate.

O farfurie de ovăz menține nivelul de glucoză constant în sânge, în timp ce stimulează intestinul să lucreze mai bine.

Sănătatea intestinului este garantată și de efectul prebiotic al acestei cereale, deoarece o parte din fibrele conținute în ea nu sunt digerabile, deci sunt utilizabile pentru sănătatea florei intestinale.

Să fiți sănătoase.