O Armă Secretă Împotriva Atacurilor de Panică

Atacurile de panică sunt provocate de acumularea unei energi vitale, care nu mai poate circula şi se acumulează până când explodează. Citeşte mai departe şi descoperă cel mai bun remediu.

Care e cel mai bun remediu pentru atacurile de panică? Eliberează energia

Atacurile de panică sunt o tulburare ambivalentă: sunt capabile să „doboare” persoana afectată, dar dacă înveţi să îi asculţi mesajul, poate induce la o schimbare radicală a stilului de viaţă şi atingerea unui nivel de împlinire neatins până atunci.

Unele forme de atacuri de panică sunt cauzate de evenimente traumatice şi trebuiesc tratate prin psihoterapie; altele sunt cauzate de un model de comportament şi pot fi rezolvate de cei care suferă, foarte repede, chiar şi fără tratamente sau medicamente.

Modelul este următorul: atacul de panică (şi frica, care anticipează atacul) este datorată unui exces de energie blocată.

Despre ce energie este vorba, avsand în vedere faptul că viaţa şi stresul de zi cu zi ne consumă multă energie? Cum se poate acumula energie atunci când există un consum atât de mare? Energia blocată este ceea ce psihanalistul Carl Gustav Jung numea libidou, adică o energie psihofizică globală, legată de nucleele profunde ale fiinţei noastre.

Cum poţi depăşi atacurile de panică

Energie vitală, adică „faptul că o trăieşti, te face să trăieşti mai mult”, îţi dă echilibru şi armonie, iar dacă nu o trăieşti, te limitează, te stinge, te comprimă până când corpul tău are nevoie de atacuri de panică pentru a se elibera de această energie, puţin câte puţin, într-o formă haotică şi destabilizantă. Ce poţi face pentru a depăşi problema?

Patru soluţii pentru atacurile de panică

Există patru canale expresive în care poţi transporta şi transformă această energie care „nu te lasă să trăieşti”: creativitatea, erotismul, activitatea fizică şi pasiunea. Toate modalităţi de a fi, care, dacă le activezi, permit libidoului să se exprime.

Este imposibil să găseşti o persoană care să trăiască o perioadă creativă sau să fie implicată într-o experienţă erotca, într-un proiect plin de pasiune sau care să fie un atlet activ şi să aibă atacuri de panică. Aceste persoane trăiesc pe deplin cel mai important aspect al vieţii lor.

Pune în mişcare capacitatea ta de auto-însănătoşire şi spune adio atacurilor de panică
Observă următorul model şi descoperă care aspecte din cele indicate lipsesc din viaţa ta, şi în ce mod poţi canaliza energia profundă pe care nu o utilizezi.

  • Creativitatea. Trebuie să faci ceva (nu doar ceva artistic ci şi în alte domenii, printre care şi lucrurile simple din viaţa de zi cu zi) adăugând mereu propria semnătură, propria atingere.
  • Erotismul. E acea stare de schimb cu partenerul, care se poate exprima sub formă de sexualitate, de dragoste sau de o puternică chimie.
  • Activitate fizică. Nu înţelege că e vorba despre simplă mişcare, ci sportul pe care îţi place să îl faci şi care nu te plictiseşte, sau care te reprezintă (dans, gimnastică artistică).
  • Pasiuni. Un interes puternic, care se poate traduce şi într-un angajament continuu sau o activitate pe termen lung (personală, socială, solidară, politică, etc)

Atunci când te dedici acelui ceva pe care îl simţi al tău, acest interes poate elimina atacurile de panică, punându-le mai întâi în prim plan pentru ca apoi să le anihileze.

Gândeşte-te la asta şi acţionează acum.