Mersul pe jos: cea mai bună activitate pentru slăbit

30 de minute de plimbare pe zi, mai ales dacă continuată, sunt cel mai bun mod pentru a slăbi şi pentru a păstra silueta.

Pentru a slăbi, nu există nimic mai potrivit decât plimbarea pe jos. Jumătate de oră de plimbare pe zi la pas vioi reduce grăsimea corporală, mai mult decât înotul, bicicleta sau ridicarea greutăţilor.

De ce plimbarea pe jos funcţionează?

Pentru a slăbi, plimbarea trebuie să fie o activitate intensă, care să provoace o creştere a frecvenţei cardiace. În acest mod, activitatea cardiorespiratorie este solicitată fără efecte colaterale deoarece nu provoacă solicitări la nivelul articulaţiilor. Din acest motiv plimbarea este potrivită pentru oricine, chiar şi pentru cei mai puţin tineri, cu efecte majore pentru cei peste 50 de ani, în special pentru slăbit.

30 de minute pe zi te ajută să slăbeşti

Pentru a te menţine în formă, sunt de-ajuns 30 de minute pe zi de plimbare continuată. Te poţi trezi dimineaţa devreme, o poţi face în timpul zilei sau seara, după cină. Dacă nu ai la dispoziţie 30 de minute pentru această activitate, împarte în mai multe episoade, dar niciodată mai puţin de 10 minute.

Asociază o alimentaţie corectă, iar rezultatele sunt asigurate

Ca şi activitatea fizică, alimentaţia ocupă un loc important în menţinerea siluetei dorite. Consumă mereu alimente proaspete şi sănătoase, ca cerealele integrale, legume, fructe şi verdeţuri, carne slabă şi peste. Din când în când te poţi răsfaţă, dar cu cât mai rar cu atât mai bine.

Să fii frumoasă şi sănătoasă.