Magneziu, cel mai Preţios Mineral

Dincolo de rolul fundamental pentru organism, magneziul calmează, îndepărtează depresia şi ajută la slăbit. Dacă eşti stresată, integrează-l în alimentaţie.

Mineralele sunt fundamentale pentru organismul nostru. Printre acestea, magneziul are un rol important în protecţia împotriva bolilor cardiovasculare, a diabetului de tip 2 şi a ictusului. Un studiu condus de Zhengzhou University pe mai mult de 1 milion de persoane din 9 ţări diferite, a demonstrat că magneziul scade cu 10% riscul de boli coronarice, cu 12% riscul de ictus şi cu 26% riscul de diabet de tip 2.

În perioade de stres trebuie să integrezi magneziu

Magneziul are un rol fundamental în multe funcţii fiziologice, deşi reprezintă 0,05% din greutatea corporală. El se găseşte mai ales în oase (70% din total), în muşchi (29%) şi o minimă parte şi în sânge (1%).

[product id=”625″]

Carenţa de magneziu duce la oboseală, anxietate, iritabilitate, dureri de cap, insomnie, probleme intestinale, crampe, palpitaţii, greaţă, confuzie mintală şi probleme circulatorii.

Pentru a introduce în organism o cantitate echilibrată, ar trebui să consumăm între 300 şi 500 de mg pe zi. Nevoia zilnică se schimbă în funcţie de vârstă şi sex, dar şi de condiţiile de viaţă. De exemplu, dacă organismul e supus la stres, ai nevoie de cantităţi mai mari de magneziu.

Magneziul calmează şi ajută la slăbit

Magneziul este şi un accelerator metabolic deoarece constrânge organismul să utilizeze grăsimile pentru a crea energie. În plus, îndepărtează oboseală mintală, calmează sistemul nervos şi induce o stare de relaxare.

Din acest motiv, magneziul e des recomandat persoanelor care suferă de anxietate, depresie şi probleme cauzate de stres.

Dincolo de suplimente, multe alimente conţin mari cantităţi de magneziu. Printre acestea sunt cerealele integrale, alimentele cu frunză verde (spanac, varză de Bruxelles, sfeclă, rucola, cicoare, brocoli), legumele, fructele uscate, bananele şi ciocolata.

Integrează magneziul în alimentaţia ta.

Să fii sănătoasă!