Haine Parfumate cu Uleiuri Esenţiale

Sunt de-ajuns câteva picături de ulei esenţial pentru a oferi hainelor tale parfumuri terapeutice şi pentru a ţine departe de garderoba ta insecte şi mucegaiuri.

Ce uleiuri esenţiale se pot utiliza?

Deoarece nu este vorba de utilizare pe post de tratament, alegerea uleiului esenţial este complet individuală – conform propriilor gusturi şi preferinţe în ceea ce priveşte fragranţa.

Ce trebuie să ştii e că uleiurile esenţiale răşinoase, în contact cu apa ar putea păta, de aceea nu este recomandată utilizarea acestora.

[product id=”417″]

Cele mai bune sunt cele florale – ca uleiul esenţial de iasomie şi de geranium – sau extracte din frunze, ca şi cele de melissa sau pin. Primele, în mod special, pot fi asociate cu esenţe de bază, adică acelea care persistă mai mult. Printre acestea sunt cele extrase din scoarţa de cedru sau de santal, care au funcţia de fixator de fragranţă.

Cum să parfumezi rufele în maşina de spălat

Uleiurile esenţiale se pot adăuga direct balsamului de rufe, în maşina de spălat – poţi utiliza şi un balsam făcut de tine, pe bază de oţet de mere. În general se adaugă 20 de picături de ulei esenţial în 250ml de oţet.

Pentru un parfum floral, pregăteşte un spray pe bază de lavandă

Poţi parfuma rufele şi cu ajutorul unui spray cu ulei esenţial de lavandă, care va da un parfum de flori potrivit în special pentru persoanele care se simt agitate şi nervoase. Se pregăteşte amestecând 15 picături de esenţă cu 15 grame de bicarbonat de sodiu, totul diluat în 300 de mililitri de apă.

Dacă vrei un efect antimucegai, alege tea tree şi dafin

[product id=”414″]

Pentru a elimina riscul formării de mucegai, mai ales pe hainele care rămân în dulap timp de câteva luni, poţi pregăti săculeţi parfumaţi de agăţat lângă hainele de pe umeraş sau în cutiile în care sunt puse acestea.

Ia un săculeţ din material textil – sau reciclează-le pe acelea cu şnur de la cadouri sau bijuterii – şi umple-l cu vată. Pe aceasta pune câteva picături de ulei esenţial de tea tree şi dafin.

Îndepărtează insectele şi bacteriile cu lămâie, eucalipt, melissa şi scorţişoară

Dacă locuieşti lângă parcuri, în periferie sau în mediul rural, este posibil să trebuiască să te lupţi constant cu insecte şi bacterii care pot intră în dulapuri şi pot provoca daune hainelor tale.

Pentru a te proteja, pregăteşte cretă parfumată cu uleiurile esenţiale potrivite. Pune câteva picături de ulei esenţial de eucalipt, melissa, scorţişoară şi lămâie pe bucăţi de cretă şi poziţionează-le în dulap, acolo unde nu se ating de haine.

Să ai parte de zile parfumate şi Crăciun Fericit.