Pielea supusă la polen şi alţi alergeni poate prezenta zone roşii, eczeme şi iritaţii care se pot depăşi cu gelul şi zeama de aloe vera.
Alore Vera are o mulţime de proprietăţi benefice, iar una dintre ele este aceea că poate contrasta herpesul, eczemele şi psoriazisul şi poate accelera cicatrizarea rănilor. În această perioadă a anului pot apărea zone roşii, mâncărimi şi eriteme mai ales în zonele expuse ca şi faţa, braţele şi mâinile.
Mediul înconjurător bogat în polen, ierburi iritante şi alţi alergeni împrăştiaţi în atmostera, care favorizează inflamaţiile pielii.
Aloe vera este cel mai bun produs natural pentru contrastarea duşmanilor pielii noastre.
Aloe vera, un cufăr cu substanţe antiinflamantorii
Gelul de aloe vera este foarte bogat în apă, în timp ce pulpa transparentă extrasă din frunze conţine zaharuri complexe ca şi acemannanul, care creează un strat subţire care hidratează pielea şi regenerează porţiunea hidrolipidică, prevenind crăpăturile şi stimulând producţia de colagen, cu efect protectiv.
Antrachinonele, alte elemente prezente în gelul de aloe vera, au o acţiune depurativă, în timp ce acidul salicilic care se găseşte în cantităţi importante în această plantă este un optim antiseptic şi antiinflamator.
În cele din urmă, lupeolul este un excelent antiinflamantor natural.
În caz de inflamaţii, te poţi bucura de efectele pe care le are zeama de aloe vera
Gelul de aloe vera se aplică antunci când pielea este iritată, deoarece efectul emolient şi hidratant este imediat. Consistenţa pielii se îmbunătăţeşte, mâncărimea se calmează, iar micile abraziuni se cicatrizează, trecând mult mai repede.
Dincolo de aplicaţiile pe piele, în caz de inflamaţii, zeama de aloe vera se poate bea.
Concentraţia de mucilagini din această zeamă stimulează tranzitul intestinal şi accelerează eliminarea toxinelor, cu un efect depurativ şi calmant asupra pielii.
Utilizează aloe vera de mai multe ori pe zi
Poţi aplica gelul de aloe vera extern, după ce ai curăţat partea iritată. Varsă o cantitate mică de gel pe piele şi masează lejer până când se absoarbe, de mai multe ori pe zi.
În schimb, zeama se bea de 2-3 ori pe zi începând de dimineaţă pe stomacul gol, împreună cu un pahar generos de apă.
Să fiţi sănătoase şi înăuntru şi afară.