Băile de Iarnă Care Hrănesc Pielea

Săruri, esențe și extrase vegetale adăugate apei calde din cadă sau pe burete atunci când ești la duş, neutralizează blocajele și celulita.

Decembrie este luna exceselor, fie că e vorba despre cele alimentare, de sedentarism sau legate de temperaturile scăzute. Toate acestea te fac să simți oboseala și te împiedică să îți munții greutatea ideală. Aceasta e luna în care dăm frâu liber ritmurilor corporale și ne rezervăm tratamente de îngrijire și relax ca și băile sau dușurile însoțite de uleiuri, estracte și esențe, săruri (aliate prețioase pentru drenarea blocajelor lichide și a toxinelor) și bicarbonat. Acesta din urmă, adăugat în apa din cadă sau utilizat pentru a realiza un gommage delicat, permite purificarea și curățarea pielii, îmbunătățind oxigenarea și favorizând astfel schimbul celular, deci tonifierea pielii.

În plus, efectul „efervescent” al bicarbonatului, în contact cu apa caldă, reactivează microcirculația, accelerează îndepărtarea de lichide și favorizează penetrarea peincipiilor active în țesuturi, mai ales a celor destinate slăbitului.

Încearcă de două ori pe săptămână tratamentele tonifiante și de slăbire pe care ți le propun aici, alternând băile cu dușuri matinale revitalizante: la sfârșitul lunii, indiferent de mesele copioase de sărbători, te vei simți mai „lejeră” și pregătită să ții piept următoarelor luni reci, până la sosirea primăverii.

Reactivează circulația

Pentru a elimina lichidele în exces și toxinele care stau la baza celulitei, te ajută baia care drenează și tonifiază vasele sangvine, contrastând staza venoasă și limfatică.

Pentru asta, amestecă 3 linguri de sare cu 4 linguri de bicarbonat, 3 picaturi de esență de rozmarin, 3 de mesteacăn, 3 de lămâie și 25 de picături de tinctură de castan cal. Adaugă această compoziție în cada cu apă la 37 de grade împreună cu un litru de apă bogată în magneziu.
Rămâi scufundată timp de 15-20 de minute.

Amestecul de mirodenii care stimulează metabolismul
Sarea și bicarbonatul, amestecate cu mirodenii sub formă de uleiuri esențiale, formează un mix care stimulează metabolismul și activează procesele care ard grăsimile.
Untul de karité face pielea mai elastică și netedă.

Metodă de aplicare: amestecă într-un recipient 2 linguri de sare integrală de mare cu 4 linguri de bicarbonat, 4 picături de ulei esențial de ghimbir, 4 de portocală, 3 de piper negru și 2 de scorțișoară. Adaugă o singură de unt de karité topit și varsă amestecul în cada umplută cu apă la 37 de grade.

Rămâi scufundată timp de 15-20 de minute.

Dușul-scrub tonifiant

Dimineața fa un duş scrub care îți eliberează pielea de impurități și celule moarte. Acest tratament va crește oxigenarea și regenerarea celulelor și va îmbunătăți tonusul și elasticitatea pielii.

Metodă de aplicare: amestecă 2 linguri de ulei de gălbenele (stimulează circulația), 3 linguri de bicarbonat, 2 picături de ulei esențial de ienupăr, 2 de rozmarin și 3 de salvie.

Masează tot corpul cu mișcări circulare. Clatestet-te și continuă cu un scurt duş călduț.

Remodelează gambe și glezne cu un footbath „efervescent”

Dacă la sfârșitul zilei simți gambele si gleznele umflate și „greoaie”, chiar și din cauza cizmelor sau încălțămintei închise pe care suntem obligate să le purtăm din cauza frigului, efectuează un footbath care donează o senzație de lejeritate picioarelor și gambelor. Amestecă într-un lighean cu apă caldă (nu foarte), 2 linguri de bicarbonat și zeama de la jumătate de lămâie. Efectul efervescent care se produce va reactiva circulația și va accelera reabsorbirea lichidelor stagnate în aceste zone.

Eu îți doresc o lună plină de momente relaxante și cadouri frumoase.